Home » Free Ride – Acido Y Puto

Free Ride – Acido Y Puto

door Cor Schilstra
407 views 2 minuten leestijd

In wah-wah, phasor en chorus ondergedompelde gitaarklanken, kabbelende psychedelica en lomp zware, gruizige riffs wisselen elkaar mooi af bij Free Ride. Een naam als Monster Magnet komt al snel bovendrijven bij beluistering van deze stoner-rockers uit Madrid.

Dat deze mannen goed uit de voeten kunnen met de gemiddeld iets langere stukken, tonen ze direct aan met de pakkende, maar ook bijzonder fraai opgebouwde opener Space Nomad. Echt helemaal met de remmen los gaat het in Kosmic Swell; de eerste drie minuten dobber je nog lekker bluesy in psych sferen, maar daarna ontpopt dit zich tot een ware gitaar-orgie van gruizige riffs en soms meerdere gitaren tegen elkaar in solerend. Bij vlagen lijkt dit een jampartijtje van Brant Bjork en Jimi Hendrix; erg lekker! Meer staccato rockend gaat het bij Steamroller, met enkele zeer geslaagde knipogen naar het groove-metal genre.

Ook Joy moet ik even apart benoemen. Een erg pakkend loopje wordt hier maximaal uitgebuit, eerst met de focus op de leadlick, dan de vertaling naar ritme versie en afrondend naar de samensmelting; heel mooi gedaan. Bij afsluiter Living For Today kom ik er achter dat de voordragende zangstijl me buiten Wyndorf, ook aan Lou Reed kan doen denken. Dit nummer heeft op een of andere manier muzikaal ook enige overeenkomst met die laatstgenoemde namelijk. De cover maakte het eigenlijk al heel duidelijk; dit is vuige, gruizige en free-wheelende stoner met pakkende riffs, hypnotiserende psychedelica en knetterende solo’s. Met ruim vijftig minuten in negen nummers lijkt me trouwens de kwantiteit ook dik in orde; een must-have voor de liefhebbers!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00