Home » Krypt – Great Spawn of the Worms of the Earth (EP)

Krypt – Great Spawn of the Worms of the Earth (EP)

door Jochem van der Steen
330 views 2 minuten leestijd

Die zag ik niet aankomen. Geadverteerd als thrash metal band verwachtte ik een typische thrash metal riff in de stijl van een Metallica of anders een Municipal Waste op deze EP. Wat ik kreeg was een openingsriff die me redelijk doet denken aan black metal. Deze riff gaat over in wat we wel van thrash metal verwachten inclusief rauwe, in de microfoon gebrulde vocalen. Toch heeft die drum die klinkt alsof iemand slagroom aan het kloppen is ook wel wat van black metal. Kortom, eerste track Burden of the Beast klinkt rauw en best origineel in het genre.

Corruption heeft dat rauwe venijn van vroege Sepultura. Met een duur van slechts 1:46 minuten en geen tekst is het gewoon één circle pit theme song.

Incinerate Eviscerate laat weer een andere kant zien van de band. Het bouwt rustig op met iets meer groove en ontaardt in een Slayer-esk, bruut nummer met een death metal randje. Unrelenting is ook wat meer op die leest geschoeid. Een agressieve rampestamper die verpletterend uit je speakers scheurt.

Kortom, deze thrashers uit Amerikaanse Augusta, Georgia in de VS laten hier genoeg potentie horen. Het is duidelijk dat ze hier nog een klein beetje zoekende zijn naar hun geluid, maar als ze effectief samen weten te smeden wat ze hier aan diversiteit etaleren komt het goed.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00