Home » Totengott – Beyond The Veil

Totengott – Beyond The Veil

Spaanse Doom-Death

door Martijn Mooijman
179 views 3 minuten leestijd

Alweer een maand of 2 geleden kwam de derde full-length van het Spaanse Totengott uit. De band die ooit begon als Celtic Frost Tribute band, komt met hun nieuwe album Beyond The Veil na 5 jaar eindelijk met de opvolger van The Abyss. Die gaan we even kritisch onder de loep gooien. 

Waar je bij veel bands kunt spreken van bepaalde invloeden van andere bands in hun muziek, lijkt het bij Totengott wel of ze niet van hun liefde voor Celtic Frost afkomen. Na een paar keer luisteren van het 7 nummers lange album lijkt de stempel op hun stijl erg duidelijk. Daar ik niet vies ben van het credo “Beter goed gejat dan slecht zelf bedacht”, is het dan ook geen straf om het album meerdere keren op repeat te zetten.

Het album opent lekker old-school met Inner Flame. Een goed zware, en gortdroge rif. Niet te moeilijk, rammen! Melodische Death uit den ouden doosch.

Dóór met een veel zwaarder en doom-achtiger nummer. Met de sferische koorzang, logge trage rifs drijft Sons of the Serpent vanzelf voort. Een lekker nummer zonder ook maar 1 keer de gashendel open te trekken.

Zo wisselt het per nummer een beetje af: dan weer snellere melodische death, waarna ze weer op de rem trappen, en de snaren extra laag stemmen ondersteund door veel synths en koorzang. 

Vooral de vrouwelijke zangstem in Mirrors of Doom, kleurt heel erg vet bij het donkere thema. 

Toch weten ze ook nog een andere sound te creëren met wat meer black-achtige rif in Necromancer, het nummer dat van het hele album bij mij de hoogste ogen scoort. 

Eindigend met het 13 minuten durende zware nummer The Golden Crest, kun je spreken van een redelijk divers album voor de liefhebbers van trage, melodische, doom-achtige death. Waarschijnlijk zal een kniesoor beweren dat er weinig vernieuwends op dit album te horen valt. Dat klopt, maar dan kom ik terug op mijn eerdere stelling. Waarom moeilijk doen als je makkelijk ook heel vette dingen kunt neerzetten? 

Totengott – Beyond The Veil (12/07/2024)

Tracklist:

  • 01. Inner Flame
  • 02. Sons of the Serpent
  • 03. Marrow of the Soul
  • 04. The Architect
  • 05. Beyond the Veil Part 1: Mirrors of Doom
  • 06. Beyond the Veil Part 3: Necromancer
  • 07. The Golden Crest (The Ritual, the Curse, the Path, the Light)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00