Home » Nieuwe Single van A.K.U.M.A. en Deeproot

Nieuwe Single van A.K.U.M.A. en Deeproot

door Gerhans Meulenbeld
52 views 2 minuten leestijd

The Belligerence is de nieuwe single van A.K.U.M.A. en DEEPROOT. A Knight Under Maria’s Altar toont hun ware agressie samen met het Haarlemse DEEPROOT.

De Nederlandse metal scene draait op volle toeren! Het collectief achter het debuutalbum Heresy of Horror, A Knight Under Maria’s Altar, dat onlangs meer dan 100.000 plays heeft behaald, brengt nieuwe muziek, slechts zeven maanden na de release. Deze keer hebben ze de handen ineengeslagen met de Haarlemse deathcore-machines DEEPROOT, die ook hun eigen onvermoeibare releaseschema voortzetten. Deze samenwerking markeert DEEPROOT’s derde feature release binnen drie weken!

Het nieuwe nummer, The Belligerence, benadrukt het begin van een nieuw hoofdstuk in de verhaallijn van het collectief. Het dient als een brug tussen hun debuutalbum en aankomende muziek, en verkent de intense emoties die volgen na een plotse traumatische gebeurtenis. De eerste emotie die belicht wordt, is pure agressie. Met vernietigende breakdowns geïnspireerd door bands als Distant en Darko US, laat het nummer een zwaarder, meer rauwer geluid horen. Deze release legt de basis voor meer diepgaande thema’s van herstel en reflectie die meer vorm zullen krijgen in toekomstige muziek.

Zo kunnen fans begin 2025 al verwachten dat dit verhaal zich verder zal ontwikkelen. Op 8 Januari spelen ze nieuwe muziek. tijdens het Foundation Of Circular Arts (FFCA) event in Hall Of Fame Tilburg, waar ze het podium o.a. delen met niemand minder dan Autarkh! Meer informatie vindt je hier.

A Knight Under Maria’s Altar wil samen met DEEPROOT laten zien dat Nederland meer dan klaar is om zijn stempel op het wereldtoneel te drukken. Beluister: A Knight Under Maria’s Altar – The Belligerence (FT. DEEPROOT) hier.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00