Home » Lenny Kravitz wederom in Ziggo Dome tijdens Blue Electric Tour in 2025

Lenny Kravitz wederom in Ziggo Dome tijdens Blue Electric Tour in 2025

door Maurice Tonies
59 views 3 minuten leestijd

Op maandag 24 maart keert Lenny Kravitz terug naar Nederland tijdens de ‘Blue Electric Light tour 2025’ voor een show in Ziggo Dome. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 23 oktober om 08:00 via mojo.nl/lennykravitz

Vandaag kondigt de viervoudig GRAMMY® Award-winnende schrijver, producer en multi-instrumentalist Lenny Kravitz aan dat hij in 2025 terugkeert naar Ziggo Dome tijdens de Blue Electric Light Tour op maandag 24 maart.

De Blue Electric Light Tour 2025 zet voort wat Billboard magazine al betitelde als de ‘Lennaissance’ een periode van wereldwijd succes voor Kravitz die afgelopen mei het door critici geprezen 12de studioalbum ‘Blue Electric Light’ uitbracht. De Associated Press beschreef het project als “glorieus… het beste werk van de rocker in jaren”, terwijl NPR het een “kaleidoscoop van stijgende rock, psychedelische funk, zachte soul en meer” noemde. Ook dit jaar werd Kravitz geëerd met een ster op de Hollywood Walk of Fame, de “Music Icon Award” bij de People’s Choice Awards van 2024, de “Best Rock Award” bij de Video Music Awards van 2024 en de CFDA’s “Fashion Icon Award”. Afgelopen zomer wist Kravitz te imponeren met niet te missen liveoptredens waarbij zowel nieuw werk als Kravitz-klassiekers uit zijn immense oeuvre voorbijkwamen. Op 24 maart keert hij terug naar Ziggo Dome tijdens de 2025 tour van Blue Electric Light.

OVER LENNY KRAVITZ
Lenny Kravitz wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande rockmuzikanten van onze tijd en heeft in zijn muzikale carrière van meer dan drie decennia genre, stijl, ras en klasse overstegen. De schrijver, producer en multi-instrumentalist geniet van de soul-, rock- en funkinvloeden van de jaren zestig en zeventig en heeft vier GRAMMY® Awards gewonnen.

In 2023 debuteerde Kravitz met het anthem “Road To Freedom”, een nummer dat hij speciaal schreef, uitvoerde en produceerde voor de veelbesproken Netflix-film Rustin. Het nummer, dat HIER te horen is, wordt afgespeeld tijdens de aftiteling van de film. In samenhang met de release van het nummer, kreeg Kravitz een Golden Globe-nominatie voor “Best Original Song – Motion Picture”, een Critics Choice Award-nominatie voor “Best Song” en een Guild of Music Supervisors Award-nominatie voor “Best Song Written and/or Recorded for a Film” voor het zielroerende volkslied.

Naast zijn twaalf albums, die wereldwijd 40 miljoen keer zijn verkocht, heeft zijn creatieve bedrijf Kravitz Design Inc. een indrukwekkend portfolio van opmerkelijke ondernemingen, waaronder hotels, appartementenprojecten, privéwoningen en legendarische high-end merken zoals Rolex, Leica en Dom Perignon. De veelzijdige artiest is ook overgestapt naar film, en verscheen als Cinna in de kaskrakers The Hunger Games en The Hunger Games: Catching Fire, evenals in de door critici geprezen films Precious en The Butler.

Lenny Kravitz – Blue Electric Light Tour 2025
Maandag 24 maart, Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €64,96 (incl. servicekosten)

De kaartverkoop start op woensdag 23 oktober om 08:00 uur. Meer info over dit concert vind je op: mojo.nl/lennykravitz9

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00