Home » Freakangel – Death Bloom

Freakangel – Death Bloom

door Filip van der Linden
118 views 2 minuten leestijd

Freakangel, de elektro-industrial rockband uit Estland, is gestaag aan het opbouwen naar een nieuw full album. Hun vorige single was Suicidal en de nieuwe, Death Bloom, is opnieuw een schot in de roos.

Het recept van pompende beats en schurende gitaren is niet nieuw. Maar de singles van Freakangel doen meer dan passen in het hokje van het genre, ze gaan ook ergens over. Bij Suicidal vorig jaar was het onderwerp duidelijk. Bij Death Bloom gaat het over vergankelijkheid. Het bloeien betekent voor de bloem ook dat het einde van het leven er zit aan te komen. Een universeel thema dat al door heel wat dichters en andere auteurs aangeraakt werd. We suggeren hier nu niet dat de lyrics van Dmitry Darling meedingen naar de Nobelprijs voor Literatuur, maar Freankangel neemt de moeite om weg te blijven van de platgelopen paden.

Voor de liefhebbers van het genre is er een EP-versie met nog een alternatieve mix van Suicidal en twee remixen van Death Bloom. Labelgenoten Miseria Ultra verbouwden de track tot een nog best aangename discotheek-stamper, terwijl Sugar Rody de track helemaal gedemonteerd heeft en met de voor hem interessantste stukjes er een soort van totaal overbodige Crazy Frog-track in elkaar geknutseld heeft.

Voor Death Bloom circuleert op Youtube voor de liefhebbers naast de officiële video ook nog een uncensored video.

https://alfamatrix.bandcamp.com/album/death-bloom-extended-version-ep

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00