Een speciaal album, op een speciale manier gepresenteerd.
Zijn eerste Engelstalige album in tien jaar tijd mocht niet zomaar in een ordinaire jewel case in de schappen komen. Het moest wat aparts worden, en zo kwam er een boek, met een in de kaft verzonken cd. Wie niet beter weet zou bij het beluisteren van dit album kunnen denken dat weer zo’n mooi project uit de Verenigde Staten is, maar niets is minder waar. JW Roy speelt Americana en rootsmuziek, zoals geen andere Nederlandse artiest dat kan, op eenzame hoogte komen blijkbaar de beste ideeën tevoorschijn. Met hulp van Leon Verdonschot wordt het nummer Drive gecomponeerd. Ook schrijft Verdonschot nog twee nummers voor in het boek. Andere schrijvers uit het boek zijn onder andere Mart Smeets, Frederique Spigt, Johan Derksen en Nico Dijkshoorn.
Op de nummers Life’s A Fee en Take It Slow wordt de achtergrondzang door Tim Knol verzorgd. Eén van de grote voorbeelden van Roy is Townes van Zandt, die op dit album geëerd wordt met een prachtige cover van Lungs. Alle dertien nummers vertellen hun eigen verhaal, echte verhalen en dromen. Angel Bird is mooi, ingetogen. De vraag is, wanneer komt ze weer terug, en waarom is ze weg? Naast de dertien nummers die het echte album vullen, staan er ook nog vier extra tracks op. Nummers van onder andere Guy Clark, Charlie Rich en Johnny Cash.
Een mooi en eigen album waar je na het luisteren maar één vraag over kan stellen? Waarom moesten we eigenlijk tien jaar wachten op zo’n juweeltje?
JW Roy – Dry Goods & Groceries
303
vorig bericht